Als paraveterinair dierenartsassistent leer je veel over verschillende diersoorten. Na 28 cursusdagen en minimaal 700 uur stage in 2 jaren weet je bijvoorbeeld veel van de anatomie. Je kent de instrumenten van een dierenartsenpraktijk en weet ermee om te gaan. Je weet hoe je een hond plaatselijk of geheel kunt verdoven of hoe je het bloed van een konijn moet onderzoeken. Je doorloopt een intensief, leerzaam en afwisselend programma dat voldoet aan de eisen van de Regeling diergeneeskundigen.
Tijdens de opleiding wordt zowel de theorie als de praktijk behandeld. De lesstof wordt digitaal aangeboden via een digitale leeromgeving (It’s Learning). Eventueel kan je de lesstof in lesmappen ontvangen, echter brengen wij hier € 250,- voor in rekening. Lopende de opleiding wordt je voortgang een aantal keer getoetst. Aan het eind van de opleiding volgt een afsluitend kennisexamen over de gehele lesstof.
De praktijklessen vinden plaats in kleine groepen, zodat je veel tijd krijgt om je praktische vaardigheden te oefenen. Denk hierbij aan het verzorgen en hanteren van dieren, klinisch onderzoek, verbandleer, bloedafname en het uitvoeren van laboratoriumwerkzaamheden.
Naast de lesdagen ben je gemiddeld 10 tot 16 uur per week bezig met zelfstudie. Bijvoorbeeld om de komende les of toets voor te bereiden, of om e-learning modules te doorlopen. Deze hoeveelheid tijd is uiteraard afhankelijk van je ervaring en de kennis die je al hebt. Wij adviseren naast de opleiding niet meer dan 24 tot 28 uur te werken.
De opleiding wordt door vakspecialisten verzorgd. Dit zijn ervaren paraveterinairen of dierenartsen met leservaring. Daarnaast word je begeleid door een vaste cursusleider, waarbij je altijd terecht kunt met vragen over het lesprogramma, de stages en de voortgang.