Uitvoeren voedingsproductie N2 (C0167)

Uitvoeren Voedselproductie C1067

Wil je leren om de proceslijnen en apparatuur te bedienen en bewaar je het overzicht om het hele proces te bewaken? En wat zijn de gevolgen van niet tijdig of juist handelen bij afwijkingen in het proces? In deze opleiding leer je het. Je leert de basis van voedingsproductie voor te bereiden, het bedienen van de productie-apparatuur en eenvoudige onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

In het kort

  • Aantal dagen/uur uur - uur studiebelasting
  • Prijs € 3.000,00
  • Deelnemers cursisten

Goed om te weten

  • Dit ga je leren

    Om een goede uitvoerende rol te hebben in de voedselproductie ga je onderstaande onderwerpen uitgebreid behandelen.

     

    Voorbereiden van de voedselproductie

    Om de voedingsproductie voor te bereiden neem je de receptuur en productiegegevens en –planning door. Hierna kun je op een juiste manier volgens  binnen de kaders van de wet, bedrijfsrichtlijnen en procedures ingrediënten klaar zetten en apparatuur gebruiksklaar maken.

    Je  weet hoe je wijzigingen signaleert aan bijvoorbeeld de samenstelling van grondstoffen, de status van de voorraad of instellingen aan apparatuur,  en hoe je daar op actie onderneemt bijvoorbeeld terugkoppelen aan je leidinggevende.

     

    Bedient productieapparatuur

    Je leert volgens procedures de (deels) geautomatiseerde productieapparatuur en proceslijn in en bij te stellen. Tevens observeer je het proces, het product en de productie- en verpakkingsapparatuur, je controleert instellingen en waarden van apparatuur en herstelt deze waar nodig naar de basiscondities. Dit leer je te ondere andere te doen volgens het escalatiemodel gericht op de gestelde kwaliteit en kwantiteit.

     

    Verricht eenvoudige onderhoudswerkzaamheden

    Het is belangrijk dat de apparatuur in de productielijn is in goede conditie, schoon en is afgesteld op standaardwaarden. Daarom leer je (deels) geautomatiseerde productieapparatuur en/of proceslijnen  te reinigen waar nodig met de juiste onderhoudsmaterialen- en  gereedschappen en eventueel met behulp van de handleiding van de installatie.  Ook leer je afwijkende instellingen terug te zetten naar standaardwaarden, dit allemaal binnen de veiligheidsprocedures en voorschriften op het gebied van hygiëne, milieu, Arbo en veiligheid.  Je leer ook in te schatten welke afwijkingen aan de apparatuur die de je zelf  wel of niet kan of mag oplossen, en hoe je dit op schaalt volgens het in het bedrijf geldende escalatiemodel.

     

     

  • Voor wie?

    Voor (on)gediplomeerde medewerkers die al werkzaam zijn in de voedingsindustrie graag hun vakkennis en vaardigheden up-to-date houden.

    Maar de opleiding is ook geschikt voor zij-instromers uit de procesindustrie, die nog geen enkele opleiding in de voeding hebben gevolgd.

    het is wel belangrijk dat je de Nederlandse taal voldoende beheerst.

     

    Deze opleiding kan in uw bedrijf worden gegeven (incompany) vraag naar de mogelijkheden.

  • Kosten
    € 3.000,00
  • Programma

    Alle benoemde onderwerpen zullen aanbod komen

     

    Uitvoeren van het productieproces
    Voorbereiden van de voedselproductie
    Bedienen productie-apparatuur
    Uitvoeren eenvoudige onderhoudswerkzaamheden

     

     

    Het tempo, welke dagen, locatie  en het examen plannen we in overleg in. (Incompany)

    Naast theorie vinden wij het ook heel belangrijk om dit naar je eigen praktijk te vertalen en praktisch toe te passen. 

  • Toelatingseisen

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Geen probleem. Neem contact op met een van onze experts.

Partners van Aeres Training Centre