Beheersen voedingsproductie N2 (C0162)

Beheersen Voedselproductie C1062

Ben je al werkzaam in de voedingsindustrie en wil je een stap verder zetten of blijf je graag up-to-date van de vakkennis en vaardigheden die je nodig hebt om bij te blijven in de technologische ontwikkelingen in de sector. Dan is de opleiding Beheersen van het productieproces in de voedingsindustrie echt wat voor jou. Je leert leren om zelfstandig de proceslijnen en machines te beheren en het proces te bewaken. Daarnaast leer je de voedingsproductie voor te bereiden, eerstelijnsonderhoud te verrichten en storingen te verhelpen.

In het kort

  • Aantal dagen/uur uur - uur studiebelasting
  • Prijs € 3.000,00
  • Deelnemers cursisten

Goed om te weten

  • Dit ga je leren

    Om een goede beheersende rol te hebben in de voedselproductie kun  je routinematige, complexe werkzaamheden uitvoeren volgens standaardwerkwijzen en deze combineren. Ook is het belangrijk om  de verschillende factoren die van invloed zijn op de productkwaliteit en voedselveiligheid  goed op elkaar af te stemmen en  te weten wat de gevolgen kunnen zijn indien dit niet op de juiste manier  gebeurd.

     

    Dit ga je leren doormiddel van onderstaande onderwerpen uitgebreid te behandelen:

     

    Bereidt voedingsproductie voor

    Je neemt de receptuur en productiegegevens en-planning door en controleert op het aansluit op het productieproces.

    zodat dit optimaal, effectief en efficiënt kan draaien. Je wisselt actuele productiegegevens of wijzigingen uit met collega’s, zet volgens richtlijnen en procedures ingrediënten en apparatuur klaar voor gebruik.

     

     

    Bedient en regelt productieapparatuur

    Je leert volgens procedures de (deels) geautomatiseerde productieapparatuur en proceslijn in en bij te stellen en de conditie, instellingen en waarden te controleren en te registreren.  Om de gestelde kwaliteit en kwantiteit te behalen, vergelijk je geregistreerde waardes met standaardwaarden en stuurt waar nodig bij naar de basiscondities. Ook controleer je nauwkeurig de doorstroom naar de volgende stap in het bereidingsproces/de keten en ben je alert op afwijkingen in het proces, product en apparatuur en reageert hierop volgens protocol.

    Hiervoor leer je grafieken correct af te lezen en de inhoud accuraat te scannen op risico’s voor het proces en product.  Bevindingen  leer je op de juiste wijze te communiceren naar andere afdelingen met een juist ingeschatte mate van urgentie.

     

     

    Verricht eerstelijnsonderhoud en verhelpt verstoringen

    Bij dit onderwerp leer je eerstelijns onderhoudswerkzaamheden en reiniging aan de (deels) geautomatiseerde productieapparatuur en proceslijn te verrichten wanneer nodig. Je weet welke onderhoudsmaterialen en gereedschappen je kan gebruiken en kunt zonodig de handleidingen en instellinginstructies  van de installtie raadplegen.  Je maakt apparatuur en gebruikte gereedschappen na gebruik goed schoon en ruimt alles netjes op

    Ook kun je na deze opleiding kleine afwijkingen of eerstelijnsstoringen verhelpen.  Je herkent ook welke verstoringen je niet zelf kan of mag oplossen, schaalt die op volgens het in het bedrijfs geldende escalatiemodel.

    Alle bovenstaande werkzaamheden gebeuren altijd volgens instructies, procedures en voorschriften op het gebied van hygiëne, milieu, Arbo en veiligheid.

  • Voor wie?

    Ben je al werkzaam in de voedingsindustrie en wil je een stap verder  zetten of blijf je graag up-to-date van de vakkennis en vaardigheden die je nodig hebt om bij te blijven bij de technologische ontwikkelingen in de sector.

    Ben je nog werkzaam  in de procesindustrie en wil je de overstap maken naar de levensmiddelensector dan is deze opleiding ook zeker geschikt voor jou.

     

    Deze opleiding kan in je eigen bedrijf worden gegeven (incompany) vraag naar de mogelijkheden.

  • Kosten
    € 3.000,00
  • Programma

    Alle benoemde onderwerpen zullen aanbod komen

     

    Productieproces voorbereiden
    Bedienen en regelen van productieapparatuur
    Verricht eerstelijnsonderhoud en verhelpt verstoringen

     

     

    Het tempo, welke dagen, locatie  en het examen plannen we in overleg in. (Incompany)

    Naast theorie vinden wij het ook heel belangrijk om dit naar je eigen praktijk te vertalen en praktisch toe te passen. 

    Deze opleiding kan in je eigen bedrijf worden gegeven (incompany) vraag naar de mogelijkheden.

  • Toelatingseisen

    MBO niveau 2

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Geen probleem. Neem contact op met een van onze experts.

Partners van Aeres Training Centre