Dissectie - leerlijn

Ben jij afgestudeerd dierenfysiotherapeut / paardensportmasseur / paraveterinair en of (huidig) student van de opleiding Dierfysiotherapie / Sportmassage Paard of Paraveterinair en wil je je graag verder verdiepen in dissectie van het paard? Dan is deze leerlijn zeer interessant voor jou! De docenten Tunna en Annemarie nemen je 4 dagen lang, mee in de wereld van anatomie bij paarden, diverse zaken als het achterbeen, SI gewricht en het paardenhoofd komen aanbod. Wil jij je specialiseren en de biomechanische bouw van het paard nog beter leren kennen? Dan is deze leerlijn absoluut een aanrader. De leerlijn wordt totaal geaccrediteerd met 20 + 24 = totaal 44 punten voor de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij dieren (NVFD).

In het kort

  • Aantal dagen/uur 4 dagen - uur studiebelasting
  • Prijs € 898,00
  • Deelnemers cursisten

Goed om te weten

  • Onderdelen dissectie paard leerlijn

    De leerlijn bestaat uit:

    Deel 1: Dissectie paard- anatomie achterhand en achterbeen

    Deel 2: Dissectie paard- hoofd tm CTO tot aan TLO.

  • Voor wie?

    Deze praktische en verdiepende scholingsdagen zijn bedoeld voor alle afgestudeerde dierenfysiotherapeuten/ paardensportmasseurs/ paraveterinairen en (huidige) studenten van de opleidingen Dierfysiotherapie/ Sportmassage Paard / Paraveterinair.

  • Kosten
    € 898,00
  • Programma

    Deel 1: Dissectie paard- anatomie achterhand en achterbeen

    Als eerste start je met de dissectie paard- anatomie achterhand en achterbeen. Gedurende twee dagen nemen de docenten je mee in een anatomische reis m.b.t. de achterhand en het achterbeen van het paard. Wat lijken we zeker te weten over de anatomie die we uit de boeken hebben geleerd en wat niet ? Welke mogelijke variaties komen we tegen?

    • Denk aan eventuele verschillen tussen de beenderige verhoudingen van het bekken?
    • Wel of niet aanwezig zijn van een check ligament in het achterbeen?
    • Het spanzaag mechanisme: hoe ziet dat er nu echt uit en wat gebeurt er in het achterbeen?
    • Hoe kun je het SI gewricht (Sacro-Iliacale gewricht) bij paarden ontlasten en de risico's verlagen van klachten?

    Dit en vele andere vragen zullen de docenten trachten te beantwoorden. Zoals iedereen wel weet is anatomische kennis de noodzakelijke basis om functioneel en biomechanisch te kunnen denken. Het unieke van deze dissectie leerlijn is dat het preparaat in een statief rechtop staat. Hierdoor creëren we een mooie en leerzame kans om het 3D inzicht in de anatomie te ontwikkelen.

    Deel 2: Dissectie paard- hoofd tm CTO tot aan TLO

    Als tweede start je met de dissectie paard- hoofd tm CTO tot aan TLO. Tijdens deze 2- daagse dissectie nemen de docenten je mee in een anatomische reis door het paardenlichaam. Wat lijken we zeker te weten en wat niet? Welke mogelijke variaties komen we tegen? Anatomische kennis is de noodzakelijke basis om functioneel en biomechanisch te kunnen denken. Hierdoor creëren we een mooie en leerzame kans om het 3D inzicht in de anatomie te ontwikkelen.

  • Accreditatie

    De dissectie paard- anatomie achterhand en achterbeen en hoofd tm CTO tot aan TLO zijn beide geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij dieren (NVFD) met 20 + 24 = totaal 44 punten.

Locatie

Jouw docenten

  • Tunna Morriën

    Tunna Morriën is erkend dierenfysiotherpeut, en als docent, praktijkdagbegeleider en examinator betrokken bij de opleiding Fysiotherapie bij dieren (onderdeel paard). Daarnaast is zij ook FES praktijkopleider en examinator, chiropractor paard (FES- gecertificeerd). Tunna is o.a. gespecialiseerd in preventie, revalidatie en trainingsbegeleiding na blessures
  • Annemarie van Gelder

    Annemarie van Gelder is erkend paardendierenarts, dierenfysiotherapeut en FES gediplomeerd equine chiropractor en als docent, praktijkdagbegeleider en examinator betrokken bij de opleiding Fysiotherapie bij dieren. Annemarie is o.a. gespecialiseerd in sportpaardenbegeleiding, rugproblematiek, fysiotherapie.

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Geen probleem. Neem contact op met een van onze experts.

Partners van Aeres Training Centre