Basiscursus bewaren

Akkerbouw
Ook na de oogst is het belangrijk om de aandacht erbij te houden. In de bewaring van uien en aardappelen is de kwaliteit te verbeteren door optimale condities te creëren in het bewaarproces. Tijdens deze cursus wordt je theoretische kennis opgefrist en krijg je een stuk verdieping. 

In het kort

  • Aantal dagen/uur 1 dag
  • Prijs € 395,00
  • Resultaat Bewijs van deelname
  • Deelnemers cursisten

Goed om te weten

  • Dit ga je leren
    Tijdens deze cursus gaat onze bewaar expert in op alle aspecten van het bewaren van aardappelen en uien. Om te weten hoe je aardappels en uien het beste kan bewaren heb je kennis en inzicht nodig. Dat is wat je onze specialist je gaat bijbrengen tijdens deze cursus.
  • Voor wie?
    De cursus is bedoelt voor ondernemers, werkgevers en werknemers in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt. Is jou ervaring met het bewaren van producten beperkt? Dan is deze cursus interessant voor jou.
  • Kosten
    €395,-
  • Programma
    • algemene herhaling van bewaren
    • wat gebeurt er als we ventileren? bewaren van aardappelen
    • naoogst fysiologie
    • hoe optimaal drogen van rotte knollen
    • zilverschurft
    • hoe optimaal koelen zonder mechanische koeling?
    • bewaren van uien: hoe optimaal drogen wat voor invloed heeft koprot?
    • nadrogen kwaliteit en gewicht houden"
  • Toelatingseisen
    Aan deze cursus zijn geen specifieke toelatingseisen verbonden.

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Geen probleem. Neem contact op met een van onze experts.